DOCENTEN

ZANG

Emmie van Stijn

Emmie van Stijn zangdocente Popschool Wassenaar

Het klinkt als een cliché, maar Emmie zingt sinds ze kan praten. Met een muzikale familie was een kwestie van tijd voordat ze ook verliefd zou worden op het maken van muziek.

Creatief als Emmie is, begon ze met het schrijven en zingen van liedjes toen ze nog kleiner was dan nu: “Ik hield van het bedenken en zingen van melodieën en teksten waarbij het vooral ging over verhalen en plaatsen die niet bestaan.”

Na de middelbare school besloot Emmie pedagogiek te studeren, maar aan de drang van het najagen van haar droom – professioneel zangeres – was niet te ontkomen. Emmie kwam er opnieuw achter dat ze niets liever wilde dan muziek studeren aan het conservatorium. Daarom studeert zij nu aan de vocal jazz afdeling van Codarts te Rotterdam.

Tijdens het Songfestival in Ahoy in 2021 is ze stand-in zangeres geweest voor Oekraïne, Bulgarije en België en heeft tijdens de repetities ingevallen voor de zangeres van de Oekraïense act Go_A. Tevens stond Emmie dat jaar ook in de halve finale van de Erasmus Jazz Prijs met haar eigen songs.

Haar eigen muziek kan worden omschreven als een mix van jazz met een vleugje funk, R&B of neo-soul. Een brede muzieksmaak die Emmie goed van pas komt bij het lesgeven!

 


GITAAR

Federico Castelli

Only the best come to Holland!

Net als vele muzikanten komt Federico uit Italië. Na zijn vertrek naar Nederland als exchange student, is hij in 2013 afgestudeerd in Jazz Gitaar aan Codarts te Rotterdam. Om het uiterste uit zichzelf te halen, besloot hij te vervolgen met Master in Jazz Gitaar en rondde deze succesvol af in 2016.

Net als alle docenten van Popschool Wassenaar is Federico actief bezig als muzikant, componist en is sinds 12 jaar muziekdocent. Hij brengt daardoor een berg ervaring mee waar menig muzikant van kan leren.

Al jaren speelt hij met zijn eigen trio Fish Country en was actief in o.a. het Dick De Graaf New Quartet, Anna Carol, ROEST, Kika Sprangers, Jo Goes Hunting.

Met Federico ga je van pop tot klassiek, van jazz tot rock, op elk niveau en voor elke leeftijd. Tijdens de lessen gebruikt hij een methode speciaal toegespitst op de behoeften van de leerling.

Wil je jouw favoriete nummer leren spelen of je techniek of theoretische kennis verbeteren? Hou je van improvisatie? Dan Federico is de leraar voor jou. Federico zet je van begin tot eind op het juiste pad van je muzikale reis!


DRUMS

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij Popschool WassenaarRoalt is oprichter van Popschool Wassenaar. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!

Pim Buitenhek

Pim Buitenhek drumdocent Popschool WassenaarDit is Pim Buitenhek, drumleraar bij Popschool Wassenaar!

Het allerleukste aan muziek maken is voor hem het samenspelen. “Vanaf de brugklas speel ik al samen met vrienden en later op de middelbare school begon ik in wat serieuzere bandjes te spelen.” aldus Pim.

Begonnen met drummen toen hij tien jaar was en werd meteen verliefd op muziek maken. Doordat hij op de middelbare school graag allerlei verschillende instrumenten wilde spelen, stond zijn kamer vol met met instrumenten; drumstel, twee gitaren, een ukelele en een basgitaar.

Op dit moment Is hij actief in twee bands en is in 2020 afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, opleiding Docent Muziek.

“Kom maar op met die leerlingen! Hoe meer, hoe gezelliger, want fun is een belangrijke factor!”


BASGITAAR / PIANO

Sergio Leeflang

Sergio Leeflang basgitaar docent bij de Veense Popschool RoelofarendsveenSergio’s ouders stimuleerde hem altijd om iets met muziek te gaan doen, waarop hij besloot om cursussen op verscheidene instrumenten te volgen.

Op zijn 10e koos hij uiteindelijk om door te gaan met gitaarles. Door afwezigheid van de bassist in de kerk, kreeg hij op zijn 14e prompt een basgitaar in mijn handen gedrukt en dat beviel zo goed dat hij zichzelf leerde om basgitaar te spelen.

Tijdens zijn middelbare school periode speelde hij mee bij verschillende bandjes en kreeg snel meer ervaring.

Hij besloot op 17-jarige leeftijd dan ook om te kiezen wat hij echt leuk vond en maakte de stap naar het conservatorium in Haarlem waar hij met zijn autodidactische ervaringen werd aangenomen. Sindsdien speelt hij in verschillende bands, voornamelijk Gospel, Soul en R&B en doet hij sessiewerk bij verschillende projecten waaronder een Jazz kwintet, een bigband en studiowerk.

Op het conservatorium had Sergio als bijvak piano. Multifunctioneel als hij is, geeft hij daarom ook pianoles aan beginners.

DutchEnglish
WhatsApp WhatsApp ons!