DOCENTEN

ZANG

Emmie van Stijn

Emmie van Stijn zangdocente Popschool Wassenaar

Het klinkt als een cliché, maar Emmie zingt sinds ze kan praten. Met een muzikale familie was een kwestie van tijd voordat ze ook verliefd zou worden op het maken van muziek.

Creatief als Emmie is, begon ze met het schrijven en zingen van liedjes toen ze nog kleiner was dan nu: “Ik hield van het bedenken en zingen van melodieën en teksten waarbij het vooral ging over verhalen en plaatsen die niet bestaan.”

Na de middelbare school besloot Emmie pedagogiek te studeren, maar aan de drang van het najagen van haar droom – professioneel zangeres – was niet te ontkomen. Emmie kwam er opnieuw achter dat ze niets liever wilde dan muziek studeren aan het conservatorium. Daarom studeert zij nu aan de vocal jazz afdeling van Codarts te Rotterdam.

Tijdens het Songfestival in Ahoy in 2021 is ze stand-in zangeres geweest voor Oekraïne, Bulgarije en België en heeft tijdens de repetities ingevallen voor de zangeres van de Oekraïense act Go_A. Tevens stond Emmie dat jaar ook in de halve finale van de Erasmus Jazz Prijs met haar eigen songs.

Haar eigen muziek kan worden omschreven als een mix van jazz met een vleugje funk, R&B of neo-soul. Een brede muzieksmaak die Emmie goed van pas komt bij het lesgeven!

 


GITAAR

Federico Castelli

Only the best come to Holland!

Net als vele muzikanten komt Federico uit Italië. Na zijn vertrek naar Nederland als exchange student, is hij in 2013 afgestudeerd in Jazz Gitaar aan Codarts te Rotterdam. Om het uiterste uit zichzelf te halen, besloot hij te vervolgen met Master in Jazz Gitaar en rondde deze succesvol af in 2016.

Net als alle docenten van Popschool Wassenaar is Federico actief bezig als muzikant, componist en is sinds 12 jaar muziekdocent. Hij brengt daardoor een berg ervaring mee waar menig muzikant van kan leren.

Al jaren speelt hij met zijn eigen trio Fish Country en was actief in o.a. het Dick De Graaf New Quartet, Anna Carol, ROEST, Kika Sprangers, Jo Goes Hunting.

Met Federico ga je van pop tot klassiek, van jazz tot rock, op elk niveau en voor elke leeftijd. Tijdens de lessen gebruikt hij een methode speciaal toegespitst op de behoeften van de leerling.

Wil je jouw favoriete nummer leren spelen of je techniek of theoretische kennis verbeteren? Hou je van improvisatie? Dan Federico is de leraar voor jou. Federico zet je van begin tot eind op het juiste pad van je muzikale reis!


DRUMS

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij Popschool WassenaarRoalt is oprichter van Popschool Wassenaar. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!


Jur Kuijper

Jur kuijper docent veense popschoolToen hij op zijn 5e voor het eerst van zijn leven een live optreden zag, was hij enorm onder de indruk van de drummer. Dit was voor Jur het startpunt om later drummer te worden. Al op 6-jarige leeftijd mocht hij privéles nemen van zijn ouders, wat Jur uiteindelijk 12 jaar aaneengesloten jaren heeft gedaan.
Maar Jur wilde meer: na een vooropleiding bij Artez te Arnhem, heeft hij auditie gedaan op het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) en is daar direct toegelaten. Jur heeft deze opleiding succesvol afgerond.
Nu houdt Jur zich vooral bezig met het spelen in verschillende bands zoals Philine. Hij vindt het leuk om mensen enthousiast te krijgen voor drums en samen op zo’n leuk mogelijke manier het instrument te leren bespelen. Bij Jur moet je zijn voor drums dus!

BASGITAAR | PIANO

Sergio Leeflang

Sergio Leeflang basgitaar docent bij de Veense Popschool RoelofarendsveenSergio’s ouders stimuleerde hem altijd om iets met muziek te gaan doen, waarop hij besloot om cursussen op verscheidene instrumenten te volgen.

Op zijn 10e koos hij uiteindelijk om door te gaan met gitaarles. Door afwezigheid van de bassist in de kerk, kreeg hij op zijn 14e prompt een basgitaar in mijn handen gedrukt en dat beviel zo goed dat hij zichzelf leerde om basgitaar te spelen.

Tijdens zijn middelbare school periode speelde hij mee bij verschillende bandjes en kreeg snel meer ervaring.

Hij besloot op 17-jarige leeftijd dan ook om te kiezen wat hij echt leuk vond en maakte de stap naar het conservatorium in Haarlem waar hij met zijn autodidactische ervaringen werd aangenomen. Sindsdien speelt hij in verschillende bands, voornamelijk Gospel, Soul en R&B en doet hij sessiewerk bij verschillende projecten waaronder een Jazz kwintet, een bigband en studiowerk.

Op het conservatorium had Sergio als bijvak piano. Multifunctioneel als hij is, geeft hij daarom ook pianoles aan beginners.


PIANO

Jeffrey Dol

Jeffrey Dol piano docent bij Popschool WassenaarJeffrey mocht toen hij 9 jaar oud was eens een piano bespelen op de basisschool. Vanaf dat moment was hij helemaal verliefd geworden op het instrument en kreeg een piano van zijn ouders.

Hij was zelfs autodidact tot zijn 13e jaar, maar om zijn hoge tempo van ontwikkeling een goede ondersteuning te geven, kreeg Jeffrey vanaf zijn 13e pianolessen.

Zijn honger naar muzikaliteit groeide en daarom is Jeffrey na zijn middelbare school door gestroomd naar PACT+ te Amsterdam. Deze opleiding heeft hij met veel tevredenheid afgerond en is dan ook afgestudeerd. Met deze brede muzikale opleiding op zak is Jeffrey breed onderlegd en heeft hij vervolgens besloten om zich te gaan specialiseren in Jazz muziek.

Net als alle docenten van de Popschool Wassenaar speelt Jeffrey in meerdere bands, treedt regelmatig op en schrijft regelmatig stukken voor voornamelijk de piano.

Dus als je snel liedjes wilt leren spelen die je mooi vindt, wilt leren improviseren of muziek theorie wilt leren: Jeffrey kan je er mee helpen, van beginner tot de gevorderde!

WhatsApp WhatsApp ons!