DOCENTEN

ZANG

Johnny Hendriks

Ook Johnny is geen uitzondering: hij zingt sinds kinds af aan al mee met de radio en raakte geïnspireerd door boybands als de Backstreet Boys en Westlife. De jaren ’90 hebben een grote rol gespeeld in zijn kennismaking met muziek en – net als met al onze docenten – ontstaat er dan een zeer sterke behoefte om te doen wat je het leukste vindt: de eerste stap naar zangles is gemaakt voor Johnny.

Zo volgde hij later ook een zangopleiding in Amsterdam en heeft de afgelopen jaren op vele podia opgetreden. Zijn droom om als artiest door het leven te geven heeft vorm gekregen en volgt hiermee volledig zijn hart en zijn passie. Als zangdocent bij Popschool Wassenaar helpt hij anderen hun muzikale interesse verder aan te wakkeren.

Iedereen kan leren zingen! Of je nu beginner, gevorderd, of al op professioneel gebied met zang bezig bent; er zijn altijd zangtechnieken om aan te werken.” Aldus Johnny. Naast zangtechniek geeft hij ook coaching op performance, interpretatie en microfoontechniek.

Kortom: één en al drive en plezier in zijn zanglessen!


GITAAR

Stanimir Lambov

Only the best come to Holland!

Stanimir is een gitarist, improvisator en componist uit Bulgarije en heeft zich sinds een aantal jaren gevestigd in Nederland. Op het Conservatorium in Groningen heeft hij zich ontwikkeld als professioneel gitarist en leeft hij zijn passie tot op de dag van vandaag.

Zijn liefde voor de gitaar heeft hem in veel verschillende muzikale situaties gebracht en heeft hem een ​​veelzijdige speelstijl laten ontwikkelen. Stanimir’s gitaarspel wordt dan ook beïnvloed door allerlei soorten muziek, waaronder jazz, klassiek, wereldmuziek, rock, blues, funk, elektronica en nog veel meer. Hierdoor kan hij de perfecte basis neerleggen bij leerlingen op de Popschool.

Stanimir houdt van spontaniteit en improvisatie in zowel het maken van muziek als het les geven. Hij heeft een grote interesse ontwikkeld voor volledig geïmproviseerde muziek, terwijl hij tegelijkertijd gepassioneerd is door compositie en het werken als sideman voor verschillende projecten.

Je kunt dus zowel als beginnende en als (ver-)gevorderde gitarist terecht bij Stanimir!


DRUMS

Roalt Breet

Roalt Breet drumdocent bij Popschool Wassenaar

Roalt is oprichter van Popschool Wassenaar. Hij begon te trommelen toen hij 7 jaar was en bij de lokale drumband bleek al gauw dat zijn talenten niet onberoerd konden blijven. Dankzij de creativiteit in de drumband ontwikkelde Roalt zich ook op veel verschillende percussie-instrumenten. Deze drumband is omgevormd tot big band waarin Roalt voor lange tijd drummer was.

Maar de kant van een coverband begon steeds meer te trekken. De stap naar verschillende coverbands was dan ook snel gemaakt, waarmee hij ontelbare geslaagde optredens heeft gedaan. Nu speelt Roalt nog steeds actief in verschillende projecten.

Zelf noemt Roalt zich autodidact (‘kennis verkregen door zelfstudie’), maar heeft wel noten leren lezen tijdens zijn periode in de drumband.

Hij weet dan ook als geen ander hoe hij de lessen leuk kan maken en houden!


Jur Kuijper

Jur kuijper docent veense popschool
Toen hij op zijn 5e voor het eerst van zijn leven een live optreden zag, was hij enorm onder de indruk van de drummer. Dit was voor Jur het startpunt om later drummer te worden. Al op 6-jarige leeftijd mocht hij privéles nemen van zijn ouders, wat Jur uiteindelijk 12 jaar aaneengesloten jaren heeft gedaan.
 
Maar Jur wilde meer: na een vooropleiding bij Artez te Arnhem, heeft hij auditie gedaan op het Conservatorium van Rotterdam (Codarts) en is daar direct toegelaten. Jur heeft deze opleiding succesvol afgerond.
 
Nu houdt Jur zich vooral bezig met het spelen in verschillende bands zoals Philine. Hij vindt het leuk om mensen enthousiast te krijgen voor drums en samen op zo’n leuk mogelijke manier het instrument te leren bespelen. Bij Jur moet je zijn voor drums dus!

BASGITAAR | PIANO

Sergio Leeflang

Sergio Leeflang basgitaar docent bij de Veense Popschool Roelofarendsveen

Sergio’s ouders stimuleerde hem altijd om iets met muziek te gaan doen, waarop hij besloot om cursussen op verscheidene instrumenten te volgen.

Op zijn 10e koos hij uiteindelijk om door te gaan met gitaarles. Door afwezigheid van de bassist in de kerk, kreeg hij op zijn 14e prompt een basgitaar in mijn handen gedrukt en dat beviel zo goed dat hij zichzelf leerde om basgitaar te spelen.

Tijdens zijn middelbare school periode speelde hij mee bij verschillende bandjes en kreeg snel meer ervaring.

Hij besloot op 17-jarige leeftijd dan ook om te kiezen wat hij echt leuk vond en maakte de stap naar het conservatorium in Haarlem waar hij met zijn autodidactische ervaringen werd aangenomen. Sindsdien speelt hij in verschillende bands, voornamelijk Gospel, Soul en R&B en doet hij sessiewerk bij verschillende projecten waaronder een Jazz kwintet, een bigband en studiowerk.

Op het conservatorium had Sergio als bijvak piano. Multifunctioneel als hij is, geeft hij daarom ook pianoles aan beginners.

Arthur Akaev

Arthur is breed onderlegd: hij geeft les in pop, jazz, klassiek en cross-over stijl muziek. Die brede ervaring komt voor uit het feit dat Arthur een Bachelor opleiding tot operazanger en muziekdocent heeft gedaan.

Daarnaast houdt hij zich bezig met optredens als zanger en pianist. Zoals alle docenten bij de Popschool Wassenaar heeft ook Arthur dus veel ervaring vanuit de hedendaagse praktijk.

Arthur: “Ik haal veel plezier uit het werken met leerlingen, omdat we er tijdens de les alles aan doen om het leerproces leuk en leerzaam te laten verlopen.” De pianolessen kunnen worden gegeven in het Nederlands, Russisch en Engels. Tijdens de les gebruikt Arthur grappige trucs om bijvoorbeeld je techniek te verbeteren.

Als je geïnteresseerd bent om jezelf te vinden in de muziek, dan help ik je hier graag bij!“, Aldus Arthur.